четвъртък, 7 април 2016 г.

ВТУ затяга колана


Всички професори във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, навършили към 30.06.2016 г. 67 години, и всички доценти, навършили 66 години, се пенсионират от 1 юли 2016 г. Това решение взе Академичният съвет на вуза на последното си заседание, стриктно следвайки оздравителната програма на ръководството. След провеждането на избор на ректор през май м.г. стана ясно, че университет е почти във финансов колапс и се налагат драстични мерки за неговото стабилизиране.

Въвеждане на мораториум за обявяване на нови конкурси за доценти и професори реши още Академичният съвет на ВТУ. Мораториумът ще важи до разработване на Критерии на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” за заемане на академични длъжности към кандидатите и до влизане в сила на измененията в Закона за развитие на академичния състав в Република България, но не по-късно от 31 декември 2016 г.
Намаляват се с 1/3 възнагражденията на членовете на научните журита по
процедури по Закона за развитие на академичния състав в Република България.

Закрива се Центърът за образователни технологии в сегашния му вид, като направлението „Дистанционно обучение” се обособява в самостоятелен Център за дистанционно обучение с директор досегашния директор на ЦОТ доц. д-р Мариана Петрова. Закрива се направлението „Нови образователни технологии” и неговия щат от 1 зам.-директор и 4 сътрудници. Преобразува се направлението „Аудиовизия и мултимедийни образователни продукти” в Отдел за техническо осигуряване на учебния процес и университетските дейности към Университетския компютърно-информационен център с началник на отдела Петър Друмев.

www.velikotarnovo.utre.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар